Rijeka (Fiume) látnivalói

Rijeka (Fiume) látnivalóiRijeka (magyar nevén Fiume) nagy jelentőségű város nem csak Horvátország, hanem Magyarország szempontjából is, mivel Fiume volt hazánk egyetlen tengeri kikötője a történelem során. Ennek a magyar vonatkozásnak, és a tengerpartnak köszönhetően alakult meg a http://www.fiumebaratai.hu/ egyesület, valamint számos magyar turista is látogatja rendszeresen Rijeka városát, melynek látnivalóit gyűjtjük össze cikkünkben.

A legnépszerűbb látványosság Rijeka főutcája, a Korzó. A Korzón számtalan vásárlási lehetőséggel, és barokk stílusban épült házakkal, építészeti csodákkal találkozhatunk, valamint innen kezdhetjük Rijeka óvárosának felfedezését is. A korzó közepén található óratornyot is célszerű útba ejteni, a 15. században épült toronyba ugyan bemenni nem lehet, de kívülről is impozáns látványt nyújt.

A város második látnivalója a székesegyház. Építése 1638-ban kezdődött és 1737-re fejeződött be, de ezen a helyen templom található a 12. század óta. A székesegyház az óratoronnyal szemben belülről is megtekinthető.

A látnivalók közé sorolhatjuk még a város halpiacát, amit érdemes meglátogatni, mivel egy nem tengerparton élő embernek különös látnivaló lehet a sok tengeri hal és csúszós, ragadozó állat, az autentikus, pezsgő piacon friss halat, húst, zöldséget és gyümölcsöt vásárolhatunk.

A piactól nem messze található a Rijekai Nemzeti Színház, melyet az Osztrák-Magyar Monarchia idején, 1885-ben építettek.