Miért népszerűek az arany karikagyűrűk?

Miért népszerűek az arany karikagyűrűk?Az arany az egyik legnépszerűbb fém a világon, a legtöbb karikagyűrű, eljegyzési gyűrű, ékszer aranyból készül. Népszerűségét több dolognak is köszönheti, ezeket fogjuk cikkünkben megvizsgálni.

Szín

Az egyik legnagyobb előnye az aranynak, hogy színre szép sárga, így különösen jól alkalmazható ékszerként, kiegészítőként. A különböző ötvözeteknek köszönhetően akár színezhető is, így ma már nem csak sárga lehet, hanem vörös, fehér is például.

Könnyen alakítható

Mivel az arany a könnyűfémek közé tartozik, így könnyedén alakítható olyan formába, amilyenbe csak szeretnénk. Ez különösen nagy előnynek számít a karikagyűrűk között, annyira, hogy ma már szimbólumnak számítanak az aranyból készült, kreatív ékszerek.

Ennek a könnyű alakíthatóságnak hátránya is van, így különböző fémekkel kell ötvözni ahhoz, hogy keményebb legyen, amit az ékszerek megkövetelnek. Az ötvözési arányt megtudhatjuk a karátból, mely egy mérőszám, ami ezt az arányt adja meg. Az ötvöző fém segítségével tudják változtatni az arany ékszerek színét is, így nem probléma, ha nem tiszta aranyból készülnek az ékszerek, mivel segítségükkel szebbé, egyedivé tehetők azok.

Kiváló kiegészítő

Az arany ékszerek gyakorlatilag bármilyen alkalomra kiváló kiegészítőnek számítanak. Segítségükkel az alkalmi öltözet, de a mindennapi ruházat is könnyen feldobható, kiegészíthető.

Szimbólum

Sokan vannak, akik nem ezek miatt az előnyök miatt vásárolnak arany ékszereket, hanem azért, mert szimbólumnak számítanak. Az arany gyűrűk, ékszerek elismertséget okozhatnak barátokban, ismerősökben.