Hogyan válasszunk klíma szerelő céget?

Hogyan válasszunk klíma szerelő céget?Az otthonunkba, irodánkba történő klíma szerelés nem egyszerű feladat. A törvényi előírások alapján kizárólag engedéllyel, szakképesítéssel rendelkező szakemberek telepíthetnek klímákat. Az egész ország területén, de különösen a fővárosban rengeteg olyan cég működik, amely klíma forgalmazással, telepítéssel foglalkozik. Nem egyszerű azonban választani közöttük, pl. a klíma szerelés Budapesten több száz lehetséges céget jelent.

A klíma eladójával szereltessük is be

Gyakran az a legjobb megoldás, ha a megvásárolt klíma forgalmazójával egyből be is szereltetjük a készüléket. Vásárolni csak akkor tudunk, ha van egy regisztrált szerelőnk, aki telepíteni fogja az eszközt. A legtöbb kereskedő kedvezményes áron szereli be azt a klímát, amit tőle vásárolunk meg. Ezt érdemes kihasználni.

A beszerelés költségei

Ha nem a kereskedőt választjuk szerelőnek is, akkor érdemes összehasonlítani az egyes szakemberek, cégek árait, ugyanis jelentős különbségeket tapasztalhatunk közöttük. Ne csak a telepítés általános költségét vegyük figyelembe, hanem az esetleges plusz anyagköltségeket is.

Mennyi idő alatt szereli be a klímát?

Főszezonban a legtöbb klímaszerelőnek tele a naptára, sokan csak hetekre, hónapokra előre tudnak új munkát vállalni. Ilyenkor az árak mellett érdemes figyelembe venni azt is, hogy belátható időn belül használhatjuk-e a klíma berendezésünket. A gyorsaságért érdemes gyakran felárat is fizetni.