Biztonságtechnikai megoldások otthonra

Biztonságtechnikai megoldások otthonraAz emberek szeretik biztonságban tudni, tartani értékeiket. Ha otthonunkról van szó, akkor ez fokozottan igaz. Ennek megfelelően számos olyan biztonságtechnikai rendszerek, megoldások léteznek, melyekkel otthonunkat, értékeinket tudjuk megvédeni.

A legegyszerűbb, legnépszerűbb megoldás a riasztórendszer. Ezek olyan rendszerek, melyek mozgásra, nyílászáró nyitásra lépnek működésbe, és hanghatással jelzik a behatolást. A hanghatás általában elég a behatolók elüldözésére, és a rendszer kiépítésének költsége is viszonylag alacsony, így ez a megoldás a legkeresettebb. Tovább fejleszthető riasztóközponttal, ekkor nem csak hanghatás van, hanem a központban jelzés is történik, és tudnak járőrt küldeni azonnal. Ez különösen akkor fontos, ha nem tartózkodunk otthon, amikor a probléma jelentkezik.

A következő szint a kamerás rendszer, ugyanis ez képet is rögzít, így az esetlegesen elmenekülő tettesek utólag is beazonosíthatók. A kamerás rendszerek a felvétel rögzítése mellett azonnali képet is tudnak közvetíteni, így a folyamatos megfigyelés is biztosított lehet. A kamerás rendszerek összeköthetők riasztórendszerrel, riasztóközponttal is, amivel magasabb szintű védelemhez juthatunk.

Nem csak a behatolók ellen van szükség azonban védelemre, hanem a balesetek ellen is. Az egyik leggyakoribb baleset a tűzeset, amire tűzjelző rendszerek segítségével lehet felkészülni. A tűzjelző rendszerek tűz esetén azonnal jeleznek, valamint megoldható, hogy az oltást is megkezdjék, amikor tüzet észlelnek.