Iskolaszer vásárlási tippek

Az iskolakezdés sok háztartásban megterhelő lehet pénzügyileg. Nem elég, hogy a könyveket, füzeteket meg kell venni, sok iskolában be kell szerezni a tanórákhoz szükséges iskolaszereket is. Ehhez fogunk néhány tippet bemutatni, amik segítségével lehet spórolni.

Iskolaszer vásárlási tippek

Az első feladat, hogy megnézzük, vannak-e olyan iskolaszerek korábbi évekről, melyeket idén is fel tudunk használni. Nem kell csak azért mindenből újat venni, mert az iskola ezt kéri. Ceruzákat, papír írószereket lehet nagy mennyiségben vásárolni, amikor akciós, semmi bajuk nem lesz, ha 1-2 évet a szekrényben kell állniuk.

Egy másik jó lehetőség megtakarításra, az internetes vásárlás. Akár külföldi webshopokból is vásárolhatunk (pl. Kínából), csak tovább tart, amíg megjönnek a megvásárolt termékek, de egy kis tervezéssel megoldható ez, és jóval olcsóbban juthatunk hasonló termékekhez, mint amiket a papírboltban megvennénk.

A következő tipp, hogy fogjunk össze több szülővel közösen, és nagy tételben vásároljunk. Ilyen esetekben általában a webáruházak kedvezményekkel, ingyenes szállítással kedveskednek a vásárlóknak, melyeken rengeteget tudunk megtakarítani. Akár az egész osztály iskolaszereit meg lehet így vásárolni, ekkora tételnek pedig az eredeti ár töredékéért tudunk ajánlatokat találni.

Cimke: