Mozsgó és térsége települései

Mozsgó és térsége településeiA Mozsgó település Baranya megyében található, a 67-es főúttól nem messze. Cikkünkben Mozsgó és térségének települései kerülnek röviden bemutatásra.

Mozsgó

Mozsgó már az őskorban lakott terület lehetett a feltárt leletek alapján, így színes történelemmel, múlttal rendelkezik. Szigetvár 1566-os ostroma alatt a települést lerombolták, azonban később újjáépítették.

Ma a település teljes belterülete szilárd útburkolattal rendelkezik, üvegszálas internetes szolgáltatás, szilárd kommunális hulladék elszállítás működik.

Almamellék

Almamellék az Almás-patak völgyében fekszik, festői környezetben. A település óvodával, általános iskolával, mozgó könyvtárral rendelkezik. A település fő tevékenysége a turizmus, kisvasúttal, Vadászkastéllyal, horgásztóval rendelkezik.

Ibafa

Almamelléken át vezet az út Ibafára. A falu nevét írott formában a 14. század első felében találhatjuk meg. A település fő attrakciója a Pipamúzeum, mely a helyi művelődési házban található.

Szentlászló

A település a 67-es főút mentén található, Szigetvár mellett. A falu kedvelt kirándulóhely, kiváló vadászterület. Írott formában először az 1200-as években találhatjuk meg a települést. A településen általános iskola és óvoda működik, ahova a környező településekről is járnak gyerekek.

Almáskeresztúr

A települést először az 1200-as évek végén említik írásos források. A helyi vendégház egész évben várja a látogatókat.