Megoldások poloskák, rovarok irtására

Megoldások poloskák, rovarok irtásáraAmikor valamilyen kártevők, rovarok megjelennek otthonunkban, az első lépés, hogy saját magunk megpróbálunk megszabadulni tőlük. Ez azonban nem mindig elegendő a teljes irtáshoz, különösen pl. poloskák nagy számú elterjedése esetén. Az ágyi poloskairtás bonyolult, komplex tevékenység, ez biológiája és a nehézkes irtása miatt van.

Az ágyi poloska melegebb éghajlatú vidékeken gyakrabban előfordul, de lakott területeken szinte az egész világon jelen van. Az emberek és a madarak kártevője. Budapest ágyi poloska fertőzöttsége 1997 óta emelkedik. Tápláléka emberi vérből áll. A rovar hetekig kibírja táplálék nélkül. Táplálékát éjszaka keresi, hő- és szén-dioxid-kibocsátása alapján találja meg; nappal elrejtőzik.

A védekezés célja a teljes kiirtás. Házilag, kisebb probléma esetén a védekezésre a felületkezelő aeroszol palack, a rovarirtó permet és a porozás alkalmazható. Ha nem járunk eredménnyel, vagy nagyobb a probléma, mint amit saját magunk meg tudnánk oldani, akkor kiváló megoldás, ha profi rovarirtót alkalmazunk, aki különböző védekezési eljárásokkal megszabadít bennünket a poloskáktól.

A háztartások esetén a legjobb módszer a gőzzel történő poloskairtás. Nagy előnye, hogy irtószermentes és a petékre is rendkívül hatékony eljárás. Fontos rendszeres megismételni, addig amíg a fertőzöttség jelen van. Olyan helyeken, ahol a lakók gyakran cserélődnek (szállodák, szállások, nyaralók stb. esetén) évente legalább két alkalommal vegyszeres kezelést (permetezést) kell végezni.