Öltöny választási tanácsok

A tökéletes öltöny kiválasztása nem egyszerű feladat. Rengeteg olyan apró dologra kell odafigyelni, amiről elsőre nem is gondolnád, hogy fontos részletnek számít, vagy, hogy egyáltalán van belőle választási lehetőség.

Öltöny tulajdonságainak megválasztása

  • Öltöny választási tanácsokSzín: A szín kiválasztása nem csak annyiból áll manapság, hogy fekete vagy szürke legyen, hanem rengeteg választási lehetőséged van már a kéktől a barnáig.
  • Gombok: Általában a legjobb megoldásnak a 2 gombos kialakításokat ajánlják, mivel ezekkel nem lehet rosszul választani.
  • Ujjak: A hosszat tekintve 3-4 cm ingujjat szoktak hagyni látszani a zakó alól, de az ujj felső felére kevesebben fektetnek nagy hangsúlyt. A zakó ujjának felső része érjen el a hónaljig, hogy a zakónak letisztult, elegáns stílust kölcsönözzön.
  • Illeszkedés: Azt javasolják, hogy begombolt állapotban egy ujjnyi hely legyen a has és a zakó között. A vállnál illeszkedjen majdnem tökéletesen a zakó ujja a tökéletes kinézet eléréséhez.
  • Nadrág: A nadrág egyik legfontosabb eleme az öv. Ha saját, egyedi öltönyt készíttetsz, akkor erre nem biztos, hogy szükséged lesz. Ha szeretnél övet mindenképpen, akkor is csak díszítés céljából fog kelleni. A nadrág hosszát tekintve legyen olyan hosszú, hogy álló helyzetben pont ráérjen a viselt cipő tetejére.
  • Zsebek: A két megszokott zseb mellett jó megoldás lehet választani egy 3., külső „mellényzsebet” is. Azok számára, akik kicsit nehezebbek az átlagnál, kiváló zseb kialakítást nyújtanak a vízszintes irányban kicsit meghosszabbított stílusú zsebek.