A fa játszóterek előnyei és hátrányai

A fa játszóterek előnyei és hátrányaiA játszóterek a gyerekek egyik kedvenc helyét jelentik a nyári időszakban. A szabadon, barátaik körében eltöltött idő rengeteg előnnyel jár mind a gyerekek, mind a szülők számára. Nem mindegy azonban, hogy milyen az a játszótér, ahol a gyerekek idejük nagy részét töltik. A játékok anyaga között a legnépszerűbb a fa játszótér, ennek az előnyeit és hátrányait fogjuk megvizsgálni.

A fa játszótér előnyei

A fa játékok legnagyobb előnye, hogy rendkívül sokféle játék készíthető fából. Hintaállványt ugyan gyakran készítenek fémből, de a játéktornyok, a hinták, mászókák mind fából készülnek általában.

A fa játékok előnye, hogy könnyen összeilleszthetők, bővíthetők. Mivel egy teljes kerti játék megvásárlása gyakran túl sokba kerül a családok számára egy összegben, így sokan először csak egy modult vesznek meg, majd ha összejön a pénzük a bővítésre, akkor további modulokat is beszereznek. Ezek a modulok általában fából készülnek.

A fa játszóterek emellett rendkívül jól bírják az időjárás viszontagságait, feltéve természetesen, hogy megfelelően vannak kezelve, karbantartva.

A fa játszótér hátrányai

A fa játszóterek egyik fő hátrányát pont ez a karbantartás adja. Amíg a fémből készült játékokat csak festeni kell, addig a fa játékoknál a festés mellett figyelni kell olyan dolgokra is, mint pl., hogy a megsérült fa ne legyen balesetveszélyes, a kiálló szálkák ne tudjanak sérülést okozni a gyerekeknek.