Érdemes lecserélni ház eladása előtt a tetőt?

Érdemes lecserélni ház eladása előtt a tetőt?Ha régebbi házunkat szeretnénk eladásra bocsátani, akkor általában felmerül a kérdés, hogy eladjuk-e mindenféle javítás nélkül, vagy költsünk rá egy kicsit, hogy többet kapjunk érte. Cikkünkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy érdemes-e lecserélni a tetőt eladás előtt.

Sajnos nincs olyan megoldás, amely minden esetre általánosságban ráhúzható, több dolgot is figyelembe kell venni, ezeket fogjuk átnézni.

A tetőcsere előnye, hogy az érdeklődők előnyben részesítik az olyan házakat, ahol nincs szükség arra, hogy nagyobb munkákat végezzenek a házon beköltözés előtt, és hajlandók ezért kicsit többet is fizetni. Emellett a hirdetéseket is feldobja a felújított ház, és általában a képek alapján akad meg a szeme az érdeklődőknek a sok árult ház között.

Ha nincs felújítva, vagy lecserélve a tető, akkor a vevőnek ezt bele kell még számolni az árba, viszont nem fog tudni biztos költséggel számolni előre, mivel nem lehet látni minden felmerülő költséget ilyen nagy munkáknál, ami sok embert elbizonytalaníthat, nehogy kifusson a keretéből.

Ha még nincs nagyon rossz állapotban a tető, akkor nem biztos, hogy kell rá költeni. Ilyen esetekben lehet szakembert hívni, aki adott esetben szakvéleménnyel igazolhatja, hogy a tető jó állapotban van, és a következő néhány évben nem kell majd rá költeni az új tulajdonosnak.

A legjobb megoldás tehát ilyen esetekben, ha egy tetőfedőt felkeresünk, aki szakemberi tapasztalat alapján tud tanácsot nyújtani, hogy szerinte a mi esetünkben melyik megoldás a legjobb.