A modern lézeres szemműtétek bemutatása

A modern lézeres szemműtétek bemutatásaManapság, a technológiák folyamatos fejlődésének köszönhetően több fajta lézeres szemműtét között választhatunk. Csak a https://sasszemklinika.hu/ honlapon találhatunk négy különböző lézerkezelést. Ezeket fogjuk bemutatni.

PRK kezelés

A PRK kezelés egylézeres kezelés, melynek során a lézer az ideális fénytörés érdekében a szaruhártya felszínén végez átalakítást. A kezelés után általában kb. 3 napig tart az időszak, amikor kellemetlenséget érezhet a páciens, és 6 hónapos kontroll időszakot igényel.

FEMTO kezelés

A FEMTO eljárás kétlézeres eljárás, az egyik lézer alakítja ki a védőlebenyt, a másik pedig a szaruhártya átalakítását végzi. A kezelés alatt és után sincs fájdalom, pihenésre is csak egy napig van szükség, valamint szemcseppet kell használni a kezelés utáni 3 hétben. A szemműtét utáni 2-3 hónapban szabad ég alatti napsütésben csak 100%-os UV szűréssel rendelkező napszemüvegben szabad lenni. Előnye, hogy az egyik legkényelmesebb, kevesebb problémával járó eljárás, hátránya, hogy a két lézer használata miatt drágább, mint az alternatívák.

No-Touch kezelés

A világ legfejlettebb, érintés nélküli lézeres szemműtéte. A kezeléshez használt lézer 5D-s szemkövetésre képes, és érintés nélkül végzi el a teljes procedúrát.

Olvasószemüveg-kezelés

Ez nem tartozik szorosan az előző három megoldáshoz, mivel általában 50 év feletti embereknél használják. Azokat a problémákat lehet vele javítani (nem mindenki alkalmas erre a kezelésre), melyek az öregedés miatt jelentkeznek az emberi szemekben.