Lézeres szemműtét előtti érdekességek

Lézeres szemműtét előtti érdekességekA lézeres szemkezelés népszerűsége folyamatosan növekszik, egyre többen vannak, akik ezt a fajta látásjavítást választják a még mindig legnépszerűbbnek számító szemüveg, valamint a szintén nagyon népszerű kontaktlencse helyett.

Sokan nem tudják, de a kontaktlencse viselése több kockázattal jár, mint a lézeres szemműtét, ugyanis a kontaktlencse rendszeres berakása, kivétele fertőzésveszélyt hordoz magával. A nem megfelelően megmosott kezek, a nem eléggé tisztán tartott lencsék bárkivel előfordulhatnak, és komoly következményekkel járhatnak.

Szintén értékes információ, hogy manapság már számos különböző szemműtét típus közül lehet választani. A legrégibb, PRK kezelés ma is az egyik legnépszerűbbnek számít, ugyanis a mai követelményeknek megfelelően fájdalommentes, biztonságos. Ezt követte a LASIK szemműtét, mely szövődményekkel járhat, így kevésbé népszerű. Ezek mellett a FEMTO és a VISUMAX kezeléseket is választhatják az érdeklődők. A legmodernebb a VISUMAX kezelés, amelyre szinte mindenki alkalmas, és a leggyorsabb felépülést jelenti a pácienseknek.

A legolcsóbb lézeres szemkezelések ára jóval százezer forint felett van szemenként, a kétlézeres kezelések pedig több, mint ennek duplájába is kerülhetnek, de mégis azt ajánlják, hogy érdemes a nevesebb klinikákat választani, akkor is, ha esetleg egy kicsivel drágábban ajánlják a kezeléseket, ugyanis általában ők rendelkeznek a legnagyobb szakértelemmel, a legnagyobb gyakorlattal. A szemek egészségén pedig nem érdemes spórolni.