Miért fontos a linképítés?

Miért fontos a linképítés?Aki saját weboldallal rendelkezik, vagy honlapkészítéssel foglalkozik, tisztában van a keresőoptimalizálás (SEO) fontosságával. A SEO egyik fontos része a linképítés. Ezt fogjuk cikkünkben megvizsgálni részletesen.

A linkek lényege, hogy segítségükkel egyik honlapról egy kattintással el lehet jutni a másik, belinkelt weboldalra. A Google ezeket két dologra használja: új honlapokat ismer meg segítségükkel, valamint a linkek (és egyéb tényezők) segítségével meghatározza, hogy egy weboldalt milyen magasan rangsoroljon a keresőben.

Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a Google megvizsgálja egy honlapra mutató linkek számát, erősségét, minőségét, valamint a másik oldal minőségét, és ezt beleszámítja a mi oldalunk Google keresési helyezésébe.

Miért fontos a linképítés?

A linképítés tehát azért fontos, mert segítségével feljebb lehet hozni egy weboldalt a Google találatai között. Mivel minél előbb található egy honlap, annál többen találnak rá, ezért elengedhetetlen része a keresőoptimalizálás a jól működő, profittermelő weboldalnak.

Hogyan lehet linkeket építeni?

Régen a linkkatalógusok voltak a legjobb, leggyorsabb megoldások egy honlap „felhozására”, mára azonban ez már nem működik ilyen egyszerűen. A Google ma már szűri az ilyen tucat linkeket, és használatukkal nem elég, hogy előnyt nem lehet szerezni, akár árthatunk is velük.

Ma már minőségi linkekre van szükség. Ez azt jelenti, hogy ideális esetben jól működő, sokak által látogatott honlapokról célszerű linkeket szerezni. Ez történhet csere linkek segítségével is, vagy fizetett, konkrétan hirdetés célú linkekkel is.