Milyen a jó alapozó?

Milyen a jó alapozóAz alapozók használata sokak számára hozzátartozik a mindennapi sminkelési teendőkhöz. A cél általában a hibátlan arcbőr, amihez sokan rengeteg különböző alapozót próbálnak ki, mire elérik.

Az alapozók kiválasztásánál nem csak az elérhető hatást kell figyelembe venni, hanem a bőrre gyakorolt hatásukat is. Gyakori kritika az alapozókkal szemben, hogy túlzottan fényessé, csillogóvá teszik az arcbőrt, vagy kiszárítják az arcbőrt. A kiszáradt arcbőr ráadásul ronthatja a pattanások, mitesszerek előfordulását, súlyosságát is.

Az alapozó kiválasztásánál vegyük figyelembe a bőrünk típusát, hogy normál, száraz, zsíros vagy vegyes az arcbőrünk. Száraz bőr esetén hidratáló alapozót válasszunk, normál bőr esetén azonban megfelel a természetes hatású alapozó is. Zsíros bőr esetén ne használjunk olajos összetételű alapozókat.

A következő döntés az alapozó színtónusát érinti. Két nagy csoportba sorolhatók a készítmények, hidegebb (C) és melegebb (W) bőrtónus alapján. Akik gyorsan barnuló bőrrel rendelkeznek, általában a C-s készítményeket választják, a könnyebben, hamarabb leégő bőrre pedig a W típusú termékek ajánlottak.

A színárnyalatot tekintve érdemes olyan árnyalatot választani, ami nagyon hasonló bőrünkhöz.